samengaan in de 21e eeuw

De Concertband Leuven is ontstaan uit een samenwerking van de fanfare Eendracht van de Lo uit Kessel-Lo en muziekvereniging St Cecilia uit Heverlee. Dit waren destijsd de oudste nog actieve muziekverenigingen uit Heverlee en Kessel-Lo. Deze twee verenigingen hadden dus al een rijk verleden achter de rug.

St Cecila werd in 1873 opgericht te Heverlee als Katholieke Fanfare Sinte-Cecilia,  een jaar later werd "de Zavelbergen" opgericht in Kessel-lo. De Zavelbergen fuseerde in 1921 met de Pietermannen tot de maatschappij "Eendracht van de Lo".

Na enige jaren innige samenwerking, zijn we sinds 2014 tesamen onder de naam Concertband Leuven. De fanfares uit 1874 en 1921 kregen een nieuwe adem in de 21e eeuw. Nieuwe instrumenten zoals elektrische gitaren en keyboards voegden zich bij de traditionele slagwerkers en koper- en houtblazers.

Deze samenwerking was vruchtbaar: een nieuwjaarsconcert werd hier in het Don Bosco centrum boven de doopvont gehouden. En dat dit aanslaat, bewijst ons ledenaantal dewelke jaar na jaar aangroeit.


In 2020 vierden we ons vijfjarig bestaan, en toen kwam Corona roet in het eten strooien. Gelukkig konden we in 2022 onze activiteiten weer opstarten wat resulteerde in een concert in mei.
Wilt u (letterlijk) meer van ons horen, naast onze jaarlijkse concerten zorgen we met regelmaat voor een muziekale noot tijdens enkele officiële plechtigheden van de stad Leuven. Je kan je altijd inschrijven voor onze nieuwsbrief als je niets van ons wil missen.

De rijke geschiedenis van de twee gefuseerde verenigingen is ondertussen opgenomen in het archief van Stad Leuven.

Meer fotos...

Hier op onze fotopagina of via onze facebook pagina